Čistilna naprava AQUATEC AT za svoje delovanje uporablja pretočen sistem, ki sloni na obdelavi odpadne vode z pomočjo razpršene biomase. Za te tipe naprav je značilen manjši uporabni volumen, kar pa ne pomeni, da naprava ne bo dobro delovala. Do težav lahko pride, kadar so preobremenjene z odpadno vodo, omejitve so pri količini uporabe pralnih strojev, zaradi manjšega volumna se tudi hitro napolnijo, tako da je potreba po črpanju odvečnega mulja vsakih 12 mesecev ali celo pogosteje. Priporočamo jih za objekte kjer je obremenjenost z odpadnimi vodami majhna, kot so vikendi ali občasno naseljeni objekti.

Aquatec

PREDNOSTI :

 • Učinkovitost delovanja je bila preizkušena v inštitutu za odpadne vode PIA v Aachenu, Nemčija
 • Izdelana v skladu s standardom EN 12566-3 in označena z oznako CE
 • Lahek dostop za vzdrževanje
 • Zaradi vertikalnih sten ni pritiska zemlje na steno rezervoarja
 • 30 let garancije na posodo, 36 mesecev na elektroniko
 • Kompresor in elektronika ločena v samostojnem jašku
 • Nizka poraba energije
 • Tiho delovanje – 35 dB (A)
 • Čistilna naprava je na seznamu dovoljenih naprav gospodarske zbornice Slovenije

DELOVANJE :

 1. Tehnologija je sestavljena iz več tehnoloških postopkov. Odpadna voda priteče v ne prezračevan prostor, kjer se razgrajuje dušik in ustvarja pogoje za delno biološko razgradnjo fosforja. Sočasno prihaja do mehanske razgradnje trdih delcev. Razdeljen je na štiri prekate. S tem je ustvarjen labirint po katerem potuje odpadna voda. Z tem postopkom se povečuje čas in moč razgradnje.
 2. Odpadna voda nato potuje v prezračevan prostor, kje poteka biološka razgradnja. Prisotnost kisika povzroča biološko razgradnjo organskih snovi ter nitrifikacijo dušika in amoniaka hkrati. Zrak se dovaja v sistem skozi membranski kompresor ali puhalo, ki se nahaja zunaj rezervoarja.
 3. Naslednja faza čiščenja je ločevanje. Pri tem procesu se očiščena voda loči od aktivnega blata, ki se posede na dno. Čista voda gravitacijsko odteka v naravo, ločen aktivni mulj pa se z dna vrača v ne prezračevan prostor (primarni prekat).
 4. Puhalo je običajno nameščeno izven čistilne naprave (v garaži, v drugem primernem prostoru, v omarici ali v posebni posodi iz polipropilena, ki jo dobavlja izdelovalec čistilne naprave.) Razdalja (cev) od puhala do čistilne naprave ne sme presegati 5m.

RAČUNALNIŠKO UPRAVLJANJE :

kontrolna-enota-thumb
Mikroprocesorska krmilna enota omogoča uporabniku izbiro desetih prednastavljenih programov delovanja, glede na potrebe ali obremenitev čistilne naprave z odpadno vodo.
Izpostaviti velja programa “počitnice” in “vikend hiša”, ki omogočata nemoteno delovanje tudi ob daljših odsotnostih in času, ki ga preživimo na dopustu. Čistilna naprava tipa AT lahko normalno obratuje tudi do 1,5 meseca brez dotoka odpadne vode. Mikroprocesorska krmilna enota je sposobna zabeležiti morebitna napake v delovanju puhala in izpadu električnega omrežja.

VELIKOSTI :

AQUATEC MERE


download-PDF


 SORODNI IZDELKI:

Čistilna naprava One2clean Čistilna naprava BIOROCK0000005